Samsung werkt aan smartwatch waarmee je kunt bellen

By on 26 mei 2014
Michael Knight

Ken je Michael Knight nog, van Knight Rider? Die kon met zijn slimme auto K.I.T.T. praten via z’n horloge. In de jaren ’80 was dit science fiction, nu is het (bijna) normaal. Samsung werkt namelijk aan een smartwatch waarmee je ook kunt bellen.

Eén van de problemen met de huidige generatie smartwatches – uitzonderingen daargelaten – is dat ze voor hun werking afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een smartphone. De horloges beschikken immers zelf niet over internetconnectiviteit, dus alles waar je internet voor nodig hebt – en dat is nogal wat anno 2014 – werkt alleen wanneer de smartwatch via Bluetooth gepaird is met een telefoon.

Maar daar komt verandering in. Volgens de Wall Street Journal werkt  Samsung aan een smartwatch die uitgerust zal worden met een eigen simkaart, zodat je voor een verbinding niet meer afhankelijk bent van je smartphone. Verder zou het slimme horloge uitgerust worden met een camera, GPS, Bluetooth en een hartslagmonitor. Het horloge draait op Tizen en zou nog deze zomer op de markt moeten verschijnen.

Als de geruchten waar zijn, dan zal het interessant zijn om te zien hoe Samsung al deze elektronica in een horloge heeft kunnen verwerken. Om over de accuduur nog maar te zwijgen. Dat is immers het grootste probleem met smartwatches; ze verbruiken over de gehele linie best veel energie, laat staan als er ook nog een draadloze internetverbinding opgezet moet worden.

Tot op heden is Samsung koploper als het om smartwatches gaat. Van de horloges in de Galaxy Gear-serie zijn er enkele honderdduizenden verkocht. Fabrikanten investeren momenteel hevig in wat ‘de next big thing’ zou kunnen zijn, en wearables zoals smartwatches horen daar zeker bij. Dat neemt niet weg dat veel consumenten zich afvragen of een slim horloge echt voordelen biedt: de smartphone volstaat gewoon nog te goed voor de meeste dingen die je onderweg wil doen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *