Samsung zet teaservideo Gear S2 smartwatch online

By on 20 augustus 2015
Samsung Gear S2 Foto: Samsung

Binnenkort verschijnt een opvolger van de eerste Gear smartwatch van Samsung op de markt. De smartwatch valt op door haar ronde scherm en eenvoudige maar elegante design en metalen body. Specificaties zijn nog niet bekend, maar de teaser video maakt duidelijk dat de user interface gebruik maakt van kleine icoontjes die sterk doen denken aan die van de Apple Watch.

De Gear S2 zal in ieder geval voorzien zijn van een hartslagmeter, blijkt uit de video. Ook is er naar alle waarschijnlijkheid een microfoon aanwezig. Verder bevat de software een aantal tijdloze watchfaces, waardoor de smartwatch mede door de gestileerde hardware wellicht zelfs verstokte horlogegebruikers kan overtuigen.

Volgens geruchten maakt de Gear S2 gebruik van een unieke invoermethode, in de vorm van een draaibare bezel. Hierop verkreeg het bedrijf eind 2014 een patent. Net als de digital crown van de Apple Watch zou dit een eenvoudige maar handige manier kunnen zijn om bijvoorbeeld door berichten te scrollen.

De Samsung Gear S2 zal aan de vooravond van de IFA in Berlijn aan het publiek getoond worden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *