Screeneye X-petje toont trainingsdata in blikveld sporter

By on 12 augustus 2013
Screeneye X

Bij het beoefenen van een zeer intensieve sport kan het hinderlijk zijn om steeds op je horloge of smartwatch te moeten kijken wat je snelheid, hartslag of rondetijden zijn. Daar heeft het Duitse bedrijf O-Synce iets op gevonden in de vorm van een petje met head-up display, die deze gegevens in het blikveld van de sporter toont.

De display toont tijdens het sporten in een ooghoek de stoptijden, rondetijden, trainingszones, omgevingstemperatuur en tips. Via draadloze ANT+ sensoren is het verder mogelijk om hartslag, snelheid en afstand weer te geven. Het scherm is verlicht zodat de gegevens ook tijdens de schemering goed te lezen zijn.

De Screeneye-X is voorzien van een micro-USB aansluiting zodat de trainingsdata gedownload kan worden naar een pc. Die data kan geanalyseerd worden met de gratis beschikbare traininglab software.

Het sportpetje met ingebouwd display kost 150 euro en kan besteld worden bij de fabrikant. Let op, want dat bedrag is nog exclusief de sensoren die nodig zijn om hartslag en snelheid te meten.

 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *