Sensordrone: Zwitsers zakmes voor meet-MacGyvers

By on 31 januari 2014
Sensordrone

Altijd al benieuwd geweest naar de hoeveelheid koolstofmonoxide in je huiskamer? En naar de lichtsterkte van je schemerlamp? De temperatuur van het haardvuur misschien? En de actuele luchtdruk? Dan is de Sensordrone iets voor jou: deze wearable computer is volgestopt met elf verschillende sensoren, zodat je de meest uiteenlopende dingen kunt meten.

Het is erg lastig om de Sensordrone te typeren. Er zijn zoveel gebruiksmogelijkheden denkbaar dat je beter kunt spreken van een Zwitsers zakmes voor meetfanatici. Het apparaatje beschikt over drie verschillende gasdetectors, een contactloze thermometer, temperatuur-, druk- en vochtigheidssensoren, een lichtsensor, kleurenmeter en een nabijheidssensor. Bovendien is er voorzien in een aansluitmogelijkheid voor nóg meer sensoren.

Via Bluetooth maakt de Sensordrone contact met je smartphone. Middels een app kunnen vervolgens (combinaties van) de meetwaarden verwerkt worden. Daardoor zijn de meest uiteenlopende toepassingen denkbaar: van weerstation tot ademanalyse, van gaslekalarm tot inbraakalarm, je kunt het zo gek niet verzinnen of de meetcomputer biedt dankzij verschillende apps wel een oplossing.

De Sensordrone biedt drie verschillende meetmodi: Call-Respond, waarbij alleen de meest recente meetwaarden worden weergegeven, Streaming Mode voor het continu doorgeven van meetwaarden en Data Logging Mode, waarbij data wordt bewaard in een .csv-bestand voor latere analyse. Het is uiteraard ook mogelijk om bepaalde meetwaarden te delen via sociale media.

De meetcomputer gaat vergezeld van een app (Android en iOS) waarmee de meetwaarden van alle sensoren opgevraagd kunnen worden. De fabrikant van de meetgadget voorziet ook in een API, zodat externe ontwikkelaars apps kunnen ontwikkelen die gebruik kunnen maken van de data die de sensoren genereren.

Het MacGyver-meetgereedschap is via de website van de fabrikant te bestellen voor 199 dollar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *