Slim fietsslot laat zich openen met smartphone-app

By on 24 oktober 2013
BitLock

Wie regelmatig zijn fietssleutels kwijt is moet beslist eens kijken naar de BitLock, een fietsslot waarvoor momenteel op Kickstarter geld wordt opgehaald. Het slimme fietsslot kan namelijk geopend en gesloten worden via een app. Daardoor is het onder andere mogelijk om je fiets eenvoudig te delen met vrienden of familieleden.

De BitLock haakt slim in op de social sharing-beweging waarbij mensen spullen uitlenen aan anderen, daarbij geassisteerd door allerlei handige apps en webdiensten. Het idee achter de BitLock is dat het slot te openen is door iedereen die de juiste code via de bijbehorende app toegezonden heeft gekregen. Dat maakt timesharing van fiets of scooter op een praktische manier mogelijk.

Handige extra feature is dat de app je locatie opslaat zodra je de fiets op slot zet, zodat je deze makkelijker kunt terugvinden of aan iemand anders kunt doorgeven waar het rijwiel staat. Ook voorziet de app in een eenvoudige health tracker die bijhoudt hoe vaak en hoe ver je fietst. Deze laat meteen zien hoeveel CO2 je uitgespaard hebt door niet in de auto te stappen. Bang voor een lege accu hoef je niet te zijn; volgens de ontwerpers werkt het slot minstens vijf jaar op het ingebouwde setje batterijen.

Het is nog niet zeker of de BitLock er daadwerkelijk komt; het doel van de makers is om $120.000 op te halen, momenteel staat de teller op een kleine 70 duizend dollar met nog 22 dagen te gaan. Als het slimme slot er komt dan zal de app beschikbaar worden gemaakt voor iPhone en Android. De lanceringsdatum is gepland voor juli 2014.

(via iPhoneclub)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *