Slimme armband EMBRACE+ haalt al 136.000 dollar op via Kickstarter

By on 16 mei 2013
EMBRACE+ broekzak

Wearables zijn in trek op crowdfundingplatform Kickstarter: eerder haalde de Pebble Smart Watch ruim 10 miljoen dollar op, momenteel doet EMBRACE+ het goed met ruim 136.000 dollar aan crowdfunding en nog 23 dagen te gaan. EMBRACE+ is een stijlvolle slimme armband die de gebruiker via tril- en lichtsignalen op de hoogte houdt van zelf te definiëren alerts op een smartphone.

In een leven dat toch al hectisch is moeten we vaak ook nog de smartphone in de gaten houden, om maar geen telefoontjes, berichtjes of herinneringen te missen. Dat bracht het duo Paul en Rudy op het idee om een stijlvolle armband te ontwikkelen, die de drager middels subtiele signalen doorgeeft van zijn mobiele telefoon. Op die manier kan de telefoon in de tas of jaszak blijven zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je een mailtje of belletje mist.

EMBRACE+

De EMBRACE+ is gemaakt van transparant siliconen. In de armband is een meerkleurige led en een trilfunctie ingebouwd. Via de bijbehorende app kan de gebruiker instellen hoe de armband reageert op inkomende telefoontjes of andere berichten. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat de armband rood kleurt bij belangrijke telefoontjes, of even trilt als er een sms’je binnenkomt. Het is ook mogelijk om licht- en trilsignalen te combineren.

EMBRACE+ app

De EMBRACE+ Kickstartercampagne ging 25 april live en eindigt op 9 juni 2013. Inmiddels hebben al ruim 2.300 mensen geïnvesteerd. Het oorspronkelijke doel was om 80.000 dollar op te halen, dat is dus ruimschoots gehaald. Indien er meer geld wordt opgehaald komen er extra features en modellen beschikbaar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *