Slimme armband van Intel wijst je de weg dankzij TomTom-app

By on 19 november 2014
MICA

Techbedrijf Intel en modehuis Opening Ceremony brengen binnenkort de MICA op de markt, een slimme armband die gebruik maakt van software van TomTom om je de weg te wijzen. De wearable ligt nog eind dit jaar in de Amerikaanse winkels.

Met het elegante design richt Intel zich op vrouwen die wel geïnteresseerd zijn in de laatste technische snufjes maar toch modieus voor de dag willen komen. De slimme armband heeft wel een fors prijskaartje: de aanvankelijke verkoopprijs bedraagt maar liefst 495 dollar. Daarvoor krijg je wel een exlusieve look; de MICA (wat trouwens staat voor My Intelligent Communication Accessory) is uitgevoerd met een dun laagje goud en slangenleer. De armband is voorzien van een 1,6″ touchscreen en geeft onder meer statusupdates en binnenkomende berichten weer.

Voor TomTom is de markt van wearables interessant, aangezien de verkoop van losse navigatiekastjes steeds verder afneemt en de meeste mensen ook beschikken over navigatiesoftware op hun smartphone. Specifieke applicaties voor wearables als slimme armbanden en smartwatches bieden een welkome afzetmarkt voor het bedrijf, dat haar winst afgelopen kwartaal zag halveren.

 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *