Slimme bril iPal laat je foto’s delen met een knipoog

By on 13 mei 2014
20140513-184835.jpg

Op Indiegogo loopt momenteel een crowdfundcampagne voor de ontwikkeling van iPal, een bril waarmee je foto’s en video’s kunt maken en deze met een knipoog kunt delen met je vrienden. Bijzonder is dat de iPal voorzien is van eyetracking, waardoor de camera automatisch inzoomt op datgene waar de drager van de bril op dat moment naar kijkt.

De iPal eerst en vooral bedoeld als persoonlijk opname-apparaat. Je kunt je leven documenteren op een manier die met een gewone camera niet mogelijk is: je kijkt simpelweg naar een persoon of object waar je een foto van wilt maken, geeft een knipoog en de eyetracking en camera’s doen de rest. De twee HD camera’s zijn zowel in staat om foto’s te maken als video op te nemen.

De accu is goed voor zo’n twee uur continu-opname, heel wat langer dan met Google Glass mogelijk is: de accu daarvan is bij filmen na een half uur al leeg. Bij fotograferen zou de iPal ongeveer 24 uur dienst moeten doen. Hier moet wel bij gezegd worden dat de accu van de iPal niet in het frame is verwerkt zoals bij Glass het geval is; via een kabeltje is het montuur verbonden met een ‘touchscreen control module’, waarin de batterij geplaatst is.

De meest in het oog springende feature van de iPal is wellicht de mogelijkheid om zelf te bepalen welke functies gekoppeld moeten worden aan verschillende oogsignalen. Zo kun je bijvoorbeeld iPal zo instellen dat de bril een foto op Facebook zet als je knipoogt, of video op gaat nemen als je even beide ogen sluit. Hiervoor is wel een connectie met een smartphone nodig; de bril beschikt zelf niet over netwerkfunctionaliteit.

Het doel om via Indiegogo 50.000 dollar op te halen is op het moment van schrijven al voor de helft gehaald, met nog 18 dagen te gaan. Wie voor 125 dollar intekent kan hopelijk eind december een van de eerste exemplaren van de slimme bril op zijn neus zetten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iPal voor 500 dollar in de winkel ligt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *