Slimme fles herinnert je eraan genoeg water te drinken

By on 10 oktober 2013
BluFit Bottle

Op Indiegogo loopt momenteel een campagne voor de financiering van de BluFit Bottle, een flesje dat monitort hoeveel water je drinkt en je via je smartphone een seintje geeft als je te weinig vocht binnen krijgt.

Volgens de makers van de BluFit krijgt zo’n 50% van de mensen dagelijks te weinig vocht binnen, wat een lichte uitdroging tot gevolg heeft. Dat leidt tot een minder goed functionerende stofwisseling en zelfs tot verminderde hersenactiviteit. Om dat te voorkomen meet de BluFit Bottle hoe vaak en hoeveel water je drinkt, gedurende de dag.

De data van het flesje wordt doorgegeven aan de BluFit App, die op basis van je leeftijd, gewicht, temperatuur en luchtvochtigheid een inschatting maakt van je waterbehoefte. Zodra je achter dreigt te raken met vochtinname krijg je een subtiele herinnering om een slokje water te nemen, via een geluidssignaal of een melding.

De fles zelf is gemaakt van glas en maakt gebruik van Bluetooth LE om gegevens over te dragen. De app moet beschikbaar komen voor zowel iOS als Android. Via de BluFit API moet het ook mogelijk zijn om de data van het flesje te combineren met data van bijvoorbeeld fitnesswearables of andere health apps.

Via Indiegogo moet in totaal $150.000 opgehaald worden. Op het moment van schrijven is de tussenstand ruim 20.000 dollar, dus het is nog lang niet zeker dat de BluFit Bottle er daadwerkelijk komt. Wie het project wil ondersteunen kan zich voor $54 inschrijven, en ontvangt dan als één van de eersten het slimme flesje nadat de campagne succesvol afgerond wordt en BluFit in productie gaat.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *