Slimme skibril van Oakley bevat ingebouwd display en GPS

By on 3 oktober 2013
Oakley Airwave skibril

Onder de naam Airwave 1.5 heeft Oakley een vernieuwde versie van de skibril met ingebouwde head-up display geïntroduceerd, die skiërs en boarders tijdens stunts en downhills informatie toont met betrekking tot snelheid, hoogte en relevante jump statistics. Daarnaast toont het display kaarten van de omgeving en kun je zien waar je vrienden uithangen.

Voor het display maakt Oakley gebruik van prismatechniek, die de illusie geeft van een 14”scherm op twee meter afstand. De bril is voorzien van GPS en maakt via Bluetooth contact met de smartphone voor verdere functionaliteit, zoals het kunnen traceren van vrienden op de berghelling. In versie 1.5 van de bril is onder andere de batterijduur verbeterd.

Het is daarnaast mogelijk om playlists te bekijken via de Airwave en andere tracks te selecteren. Ook binnenkomende sms’jes en statusupdates kunnen op het display getoond worden. Oakley beschrijft de bril dan ook als een ‘mobile dashboard’.

De skibril is verder voorzien van een bewegingsmeter, barometer en gyroscopen, die de bijbehorende Airwave-app (beschikbaar voor iOS en Android) verder voorzien van data, zodat de gebruiker later uitgebreide statistieken kan bekijken.

De Airwave 1.5 is al te koop via de website van Oakley en kost daar €649. De bril is er in twee uitvoeringen; Hyperdrive/Fire Iridium en Silver Text/Black Iridium.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *