Slimme vibrator trilt mee met hoogtepunten in erotisch verhaal

By on 30 juli 2013
Vibease

Wearable technology kent vele toepassingsgebieden, zoals deze Singaporese uitvinding bewijst. Het bedrijf Vibease heeft een slimme vibrator ontwikkeld die aangestuurd wordt door een smartphone. Via apps is het onder andere mogelijk om erotische verhalen te beluisteren, waarbij de vibrator de trillingen aanpast aan het verhaal.

Het bedrijf heeft ruim twee jaar gewerkt aan de Vibease, een slimme vibrator die een ‘immersive sexual experience’ moet bieden. Daartoe spraken de ontwikkelaars met talloze vrouwen en seksuologen. Om het concept van de slimme vibrator verder uit te werken en om te zette in een commercieel product zoekt het bedrijf nu fondsen via crowdfundplatform IndieGogo.

De Vibease kan draadloos aangestuurd worden via smartphone apps. De Fantasy App bevat een aantal erotische luisterboeken, waarbij de trillingen van de vibrator overeenkomen met hoogtepunten in het verhaal. Zo zal de Vibease zachtjes trillen als de verteller zegt ‘ik raak je zachtjes aan’, en hard gaan trillen zodra er meer actie in het verhaal komt.

De Fantasy App stelt de gebruiker bovendien in staat om fantasieën van de eigen partner op te nemen, waarbij het mogelijk is om de trilfrequentie van de vibrator af te stemmen op het eigen verhaal. Speciaal voor de wat meer exhibitionistisch ingestelde personen is het ook mogelijk om de eigen fantasieën te delen met andere gebruikers via de Fantasy Library.

Een andere app stelt geliefden in staat op om afstand intiem met elkaar te zijn. Via de Vibease Intimate App is het mogelijk om te chatten en op afstand de Vibease aan te sturen. Op die manier kunnen echtgenoten die bijvoorbeeld voor hun werk veel op pad zijn toch af en toe hun eega plezieren.

De vibrator zelf is ook vooruitstrevend qua techniek en design. Zo werkt de Vibease circa drie uur lang op één batterijlading. De vibrator wordt draadloos aangestuurd via Bluetooth, maar kan in noodsituaties ook los gebruikt worden, zonder smartphone. De vibrator is op verzoek van de ondervraagde vrouwen zo wearable mogelijk gehouden en is daarom slechts 8 cm lang.

Via IndieGogo hoopt het bedrijf achter de Vibease voldoende middelen op te halen om het product commercieel in de markt te zetten. Early Birds kunnen de slimme vibrator voor het toepasselijke bedrag van 69 dollar reserveren.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

One Comment

  1. Lelo

    31 december 2013 at 14:41

    Handig, nu nog wifi dan kan je gelijk je moeder laten weten dat ze niet langs kan komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *