Smartphonehoesje van PocketBook tovert smartphone om in eInk-reader

By on 16 september 2013
Bron: SlashGear.com

Voor gebruikers van smartphones van Samsung, HTC en Sony komen er binnenkort hoesjes op de markt die voorzien zijn van een 4,8” eInk scherm van Plastic Logic. Hierdoor kan de smartphone gebruikt worden als ‘echte’ e-reader, doordat deze schermen bijzonder energiezuinig zijn en goed leesbaar in direct zonlicht.

De CoverReader is het resultaat van een samenwerking tussen e-reader fabrikant PocketBook en schermtechnologiebedrijf Plastic Logic. Het hoesje is momenteel alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4. De tweede generatie CoverReader, die momenteel in ontwikkeling is, zal beschikbaar komen voor verschillende typen en merken smartphones, waaronder HTC en Sony.

In versie twee van de CoverReader wordt gebruik gemaakt van een flexibel 4,8” EPD scherm, in Dresden gefabriceerd door Plastic Logic. Het scherm is bijzonder dun en licht en daardoor ideaal voor integratie in het slimme smartphonehoesje. Via het tweede scherm kunnen niet alleen e-books weergegeven worden, maar ook allerlei notificaties en SMS-berichten.

Het scherm wordt aangestuurd door de PocketBook ereader app, die momenteel alleen beschikbaar is voor Android. Via de app kan de gebruiker via het scherm van de smartphone zelf een e-book selecteren en deze vervolgens laten weergeven op het eInk scherm in het hoesje. Bladeren gaat via de volumeknoppen van de telefoon.

Het is nog niet bekend wat de CoverReader gaat kosten en wanneer het eInk smartphonehoesje op de markt komt.

(afbeelding: SlashGear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *