Sony brengt versie twee van SmartWatch uit

By on 26 juni 2013
Sony Smartwatch 2

In september 2012 introduceerde Sony de SmartWatch, een slim horloge voor gebruik met Android smartphones. Versie twee van de SmartWatch, die precies een jaar later op de markt komt, beschikt over een groter scherm en is spatwaterdicht. Bovendien beschikt het horloge over nfc-technologie.

Net zoals andere smart watches zoals Pebble is de Sony SmartWatch bedoeld als handig verlengstuk van een smartphone. Zo kan de drager mailtjes bekijken, de mp3-speler van de telefoon bedienen of op afstand foto’s maken. De SmartWatch draait zelf ook op Android, zodat er ook apps op het horloge geïnstalleerd kunnen worden.

Het horloge is wel vrij kloek, met een dikte van 9 mm en een gewicht van ruim 23 gram. De behuizing biedt ruimte voor een scherm met een diagonaal van 1,6”. Op een volle accu gaat het horloge 3 à 4 dagen mee.

Interessant is het feit dat Sony near field communication (nfc) technologie heeft toegevoegd aan het horloge. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om contactloos te betalen met het horloge: handig bijvoorbeeld in winkels of bij parkeergarages. Middels apps als KeyKash is het zelfs mogelijk om een betaling te doen naar een andere smartphone of smart watch met nfc. Ook zijn er social networking applicaties denkbaar op basis van nfc.

De Smart Watch 2 komt in september wereldwijd uit voor een adviesprijs van 159 euro.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *