Structure Sensor brengt wereld driedimensionaal in beeld

By on 18 september 2013
Structure Sensor

Als het aan het Amerikaanse bedrijf Occipital ligt kun je binnenkort met je tablet 3D ‘foto’s’ maken, met de speciaal voor dat doel te ontwikkelen Structure Sensor. De mobiele add-on kan onder andere gebruikt worden om objecten in drie dimensies te scannen. 

Momenteel loopt er op Kickstarter een campagne om te benodigde financiële middelen voor de ontwikkeling van de 3D-sensor rond te krijgen. En met succes, momenteel staat de teller op bijna 290.000 dollar met nog 44 dagen te gaan, terwijl het oorspronkelijke doel op $100k stond.

De Structure Sensor wordt gekoppeld aan een iPad en moet de gebruiker dan in staat stellen om objecten of ruimtes in drie dimensies vast te leggen. De 3D informatie kan vervolgens gebruikt worden voor de ontwikkeling van games, CAD en augmented reality-toepassingen of het dupliceren van objecten middels 3D printing.

Structure Sensor - bereik

Het bereik van de Structure Sensor

De sensor heeft een bereik van ca. 3,5 meter. De ingebouwde accu is goed voor vier uur continu gebruik. Aangezien de sensor gebruik maakt van infrarood-leds voor de belichting, kan de 3D-sensor ook ‘s nachts of in donkere ruimten gebruikt worden.

Het team richt zich vrij expliciet op de groeiende makers-community. Zo stelt het bedrijf een Structure SDK beschikbaar, die ontwikkelaars in staat stelt om hun eigen 3D toepassingen te ontwikkelen voor de sensor. Op die manier hoopt Occipital dat er snel uiteenlopende toepassingen beschikbaar komen voor de sensor.

De Structure Sensor moet februari 2014 beschikbaar komen voor de eerste backers op Kickstarter. Wie interesse heeft in de sensor kan vanaf $329 op een exemplaar intekenen op de populaire crowdfundingsite.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *