Swatch komt met smartwatch voor beachvolleyballers

By on 2 augustus 2015
Swatch Touch Zer One

Horlogemaker Swatch houdt er een interessante productstrategie op na: in plaats van een smartwatch voor algemeen gebruik introduceert het een slim horloge voor een heel specifieke doelgroep, in dit geval beachvolleyballers. De Swatch Touch Zero One houdt bij hoeveel stappen je zet en hoeveel slagen je maakt. Ook de kracht van je slagen wordt gemeten.

Doordat de smartwatch met één specifieke toepassing in het achterhoofd is ontwikkeld hoeft het horloge niet te voorzien in een complexe computer met geavanceerd scherm. Ook is er geen constante verbinding nodig met een smartphone om te kunnen functioneren: een nadeel van veel ‘gewone’ smartwatches. Hierdoor kan het horloge volgens Swatch maanden mee op een batterij.

Het vrolijk gekleurde horloge – duidelijk ontwikkeld om niet uit te toon te vallen naast fel gekleurde badkleding – meet naast je calorieverbruik ook hoe goed je beachvolleybalskills ontwikkeld zijn. Via een bijbehorende smartphone app krijg je namelijk op een schaal van 0 tot 100 te zien hoe goed je bent.

Wie de Swatch Touch Zero One wil bestellen moet nog even geduld hebben. De wearable komt eind deze maand beschikbaar, tegen een verkoopprijs van 120 euro. Niet gek voor een kek horloge dat meer biedt dan alleen een stappenteller, zeker als je graag een potje beachvolleybal speelt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *