Trace: activiteitentracker voor extreme sporters

By on 1 september 2013
Trace

Fitnesswearables als de Misfit Shine en Fitbit Flix zijn leuk om je dagelijkse wandeling in kaart te brengen, extreme sporters hebben er echter weinig aan. Vaak zijn die meer geïnteresseerd in het aantal flips, salto’s en sprongen dat ze maken dan in het aantal afgelegde kilometers. Speciaal voor hen is de Trace van ActiveReplay bedoeld.

Het project bevindt zich nog in de opstartfase: geïnteresseerden kunnen via Kickstarter de ontwikkeling meefinancieren. In tegenstelling tot de meeste activiteitentrackers wordt de Trace niet op het lichaam gedragen, maar bevestigd aan skateboard, surfplank, of snowboard. Middels GPS en bewegingssensoren worden vervolgens alle stunts minutieus vastgelegd.

Via de bijbehorende iOS en Android Replay-app is vervolgens na te gaan hoe hoog je sprong, hoe snel je ging of hoeveel 360s je maakte. Er is uiteraard gedacht aan het competitieve element, je kunt de resultaten direct vergelijken met die van anderen.

De Trace is waterdicht en werkt circa 7 uur op een acculading. Gegevens worden overgebracht via Bluetooth en opladen gaat via een micro USB aansluiting. De introductieprijs van de Trace wordt $169.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *