Vijf perfecte vakantie-wearables: Fitbit Flex, Pebble, Filip, Leikr en Memoto

By on 3 augustus 2013
Pebble rangefinder

Steeds meer mensen gaan op vakantie met een hele lading elektronica in hun koffer. Naast tablets, smartphones, camera’s en laptops zullen er bovendien steeds meer draagbare gadgets meegaan, die zowel bij een actieve als een relaxte vakantie van pas komen. Hierbij een overzicht van vijf handige wearables voor op reis.

Pebble

De Pebble is een smartwatch met een e-Ink scherm, die gekoppeld kan worden met een Android of iOS smartphone. Pebble houdt je zodoende op de hoogte van inkomende mails of statusupdates van vrienden, zonder dat je de hele tijd je smartphone uit je backback of broekzak hoeft te halen. Leuk is dat de Pebble ook apps kan draaien waardoor de smartwatch omgetoverd kan worden in een fietscomputer of een odometer voor hardlopers. Ook golfers komen aan hun trekken met de rangefinder app.

Pebble bestellen

Fitbit Flex

Fitbit FlexVoor wie tijdens zijn vakantie niet alleen naast het zwembad wil liggen luieren maar ook nog wat wil bewegen is de Fitbit Flex een leuke vakantiegadget. De Flex is een activiteitentracker die bijhoudt hoeveel stappen je zet op een dag. In de bijbehorende app kun je ook bijhouden wat je zoal eet, zodat meteen duidelijk wordt of je alle vakantiecalorieën wel verbrandt. De Fitbit Flex wordt ook ondersteund door andere apps zoals Runkeeper en Foodzy.

Fitbit Flex bestellen

Filip

Filip zijaanzichtenOuders die zich geen zorgen willen maken over het wel en wee van hun kinderen moeten beslist eens kijken naar de Filip kindersmartwatch. De Filip bevat GPS, Wifi en GSM-functionaliteiten in een kleurrijk en spatwaterdicht horloge. Ouders kunnen maximaal vijf telefoonnummer voorprogrammeren. Daarnaast kan de Filip sms-berichten ontvangen; handig om je kinderen naar de tent of bungalow te roepen. Middels de GPS-functie kunnen ouders ook een virtueel speelterrein afbakenen. Via hun smartphone krijgen ze dan een notificatie als dochter- of zoonlief zicht buiten de toegestane speelzone begeeft. In noodgevallen kan het kind middels een rode knop een alarm activeren. Vervolgens stuurt de Filip smartwatch direct een sms-bericht naar de vijf voorgeprogrammeerde telefoonnummers, en worden de telefoons één voor één gebeld. Als geen van de vijf telefoons beantwoord wordt, belt de Filip automatisch een noodnummer.

Voorintekenen op Filip

Leikr

LeickrAvontuurlijke vakantiegangers kunnen hun hart ophalen met de Deense Leikr smartwatch. Het horloge beschikt over een GPS-ontvanger en een royaal 2” kleurendisplay, waarop kaarten weergegeven kunnen worden. De kaarten zijn afkomstig van OpenStreetMap. Door het grote scherm is het mogelijk om complexe wandel- of fietsroutes te bekijken of trainingsprogramma’s te volgen. De Leikr smartwatch is nog niet in productie, maar via Kickstarter is er wel voldoende kapitaal opgehaald om de verdere ontwikkeling te bekostigen. Tot die tijd zijn de GPS-horloges van Garmin of TomTom wellicht een alternatief.

Meer informatie over Leikr

Memoto

MemotoVoor wie geen zin heeft om onderweg de fotograaf uit te hangen, maar wel zijn vakantie tot in detail wil kunnen herbeleven is de Memoto lifelogging camera een uitkomst. De camera, die je kan bevestigen aan je borstzakje, maakt om de halve minuut automatisch een foto. Daarbij wordt ook de locatie vastgelegd middels een ingebouwde GPS-ontvanger. Je kunt zodoende later je foto’s eenvoudig koppelen aan de locaties die je bezocht hebt.

Memoto bestellen

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *