Wearable selfiedrone Nixie in finale wedstrijd Intel

By on 29 september 2014
Nixie

Een drone die je draagt op je pols en vanaf daar op kan stijgen om een selfie te maken: dat is de Nixie in het kort. De miniatuurdrone is één van de finalisten in de ‘Make it wearable’ wedstrijd van Intel. De winnaar gaat naar huis met 500.000 dollar.

De Nixie is een flexibele miniatuurdrone die als een armband om de pols gedragen kan worden. Met een simpele beweging kan de drone worden losgemaakt, waarna deze opstijgt en de drager op afstand kan fotograferen of filmen. Dergelijke ‘dronies’ zijn de laatste tijd erg populair, maar erg draagbaar zijn cameradrones over het algemeen niet. De Nixie moet hier verandering in brengen zodat je altijd en overal selfies vanuit de lucht kunt maken.

De quadcopter is één van de finalisten in een wedstrijd van Intel, waarbij kandidaten worden uitgedaagd om een bijzondere wearable te ontwikkelen. Naast de Nixie dingen een babymatras met ingebouwde sensoren, een handprothese en een camerashirt mee naar de hoofdprijs van een half miljoen dollar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *