Will.i.am introduceert Puls smartwatch

By on 16 oktober 2014
Puls smartwatch

‘i.am/NOT A WATCH’: met deze slogan introduceerde popzanger Will.i.am van de Black Eyed Peas vannacht in Amerika zijn Puls smartwatch. Bijzonder is dat de Puls voorzien is van een eigen simkaart en dus niet gekoppeld hoeft te worden met een smartphone om te kunnen functioneren.

De slimme polsband met tijdsaanduiding – laten we toch maar gewoon spreken van een smartwatch – wordt bestuurd middels spraakherkenning. Je kunt bijvoorbeeld de naam van een contactpersoon noemen en het horloge zet vervolgens een spraakverbinding op. Je kunt ook berichten zoals social media updates dicteren. Het horloge kan muziek streamen en weergeven via een ingebouwde speaker.

Het horloge beschikt over een eigen mobiele dataverbinding. Je moet dus wel een extra data-abonnement afsluiten. Voordeel is dat je niet afhankelijk bent van je smartphone voor het functioneren van de slimme armband, zoals bij de Apple Watch en andere slimme horloges het geval is. Het horloge draait op Android en is voorzien van 1 GB geheugen en 16 GB opslagruimte voor apps en data. De Puls komt eind dit jaar beschikbaar en zal in een aantal kleuren geleverd worden. De verkoopprijs is nog niet bekend.

Eén van de grote bezwaren van smartwatches – de geringe accuduur – hoopt Will.i.am te overkomen door accessoires aan te bieden die het horloge kunnen opladen. Zo kun je een jas kopen met een ingebouwde accu die het horloge ruim twee dagen van energie kan voorzien. Ook komen er schoenen met sensoren die je gewicht kunnen meten. Deze schoenen moeten samen gaan werken met fitness apps.

Will.i.am richt zich met de ‘manchet’, zoals hij de slimme armband zelf noemt, nadrukkelijk op een jonge generatie. “Deze polsband stelt generatie Y in staat om op modieuze wijze te twitteren tijdens het clubben”, aldus een woordvoerder van AT&T.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *