Zelf de windkracht meten met je smartphone

By on 28 oktober 2013
Vaavud windmeter

Wil je weten hoe hard het precies waait in je omgeving? Dan is de Vaavud Smartphone Anemometer iets voor jou! Je sluit deze accessoire aan op je smartphone en via de bijbehorende app kun je direct zien wat de huidige windkracht is. Het is ook mogelijk om je data te delen met anderen.

De naam van het apparaat is zeer toepasselijk: ‘Vaavud’ is het Noorse woord voor wind, afkomstig uit de Noorse godenmythologie. Het apparaatje is bijzonder eenvoudig aan te sluiten om je telefoon: via de hoofdtelefoonuitgang wordt de data overgebracht.

De windmeter heeft geen batterijen nodig, de rotatie van de rotor wordt via ingebouwde magneetjes gemeten. Het meetbereik loopt van 2 tot 25 meter per seconde (ca. 88 km/uur). Boven windkracht 9 is het dus niet meer mogelijk om een correcte meting te verkrijgen.

De bijbehorende app is eenvoudig van opzet. Je kunt de huidige windsnelheid aflezen, alsook de gemiddelde en maximum windkracht. Je kunt de data van de windmeter ook in andere apps verwerken, zo is het bijvoorbeeld met Weendy mogelijk om je meetgegevens te delen met anderen.

De Vaavud kost 49 dollar en kan besteld worden via Inspeed.com. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *