Zelf een wearable creëren? Het kan met de Thingsee One

By on 10 november 2014
Thingsee One

Loop een willekeurige elektronicazaak binnen en je wordt doodgegooid met de laatste wearables zoals fitnesstrackers en smartwatches. Deze apparaten zijn vaak echter beperkt in hun mogelijkheden: je bent immers gebonden aan de hard- en software van de fabrikant. Wil je zelf een slimme wearable ontwikkelen? Dan is de Thingsee One wellicht iets voor jou.

Momenteel wordt er via Kickstarter geld opgehaald voor de verdere ontwikkeling en productie van Thingsee One, een multipurpose stukje elektronica ter grootte van een smartphone. Het apparaatje is voorzien van meerdere sensoren, waaronder gps, een thermometer, druksensor, bewegingsmeter, gyroscoop en lichtsensor. De data wordt draadloos overgebracht via 2g, wifi of bluetooth. Je kunt vervolgens zelf bepalen wat er met de data gebeurt door programma’s te schrijven in de bijbehorende app.

Je zou met de Thingsee One op die manier bijvoorbeeld een volgsysteem voor je kind of huisdier kunnen maken. Ook zou je de wearable kunnen omtoveren in een slimme afstandsbediening voor je smart home, zodat bijvoorbeeld de verwarming aangaat als je bijna thuis bent: de mogelijkheden zijn eindeloos dankzij het Internet of Things, waar de Thingsee One naadloos op aansluit.

Wie 199 dollar toezegt kan als early bird medio 2015 aan de slag met de multipurpose wearable, aangenomen dat de campagne succesvol verloopt. Momenteel staat de teller op ruim twintigduizend dollar, met nog een kleine maand te gaan. Uiteindelijk zou de Thingsee One voor 299 dollar op de markt moeten verschijnen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *