‘Microsoft smartwatch krijgt uiterlijk van fitnessarmband’

By on 3 juli 2014
Microsoft smartwatch mockup

Eén van de technologiegiganten die zich warmloopt om de markt voor smartwatches open te breken is Microsoft. Volgens de laatste geruchten werkt het bedrijf aan een smartwatch die het uiterlijk krijgt van een fitnessarmband zoals de Samsung Gear Fit.

De geruchten zijn afkomstig van een bron van Winsupersite. Volgens deze bron is ‘smartwatch’ eigenlijk niet het goede woord voor de wearable: uiteraard kun je de tijd aflezen, maar de form factor van de gadget is die van een armband, niet van een horloge. Verder zou het scherm van de armband notificaties tonen, net zoals bij andere slimme armbanden.

Toch onderscheidt de ‘bandwatch’ van Microsoft zich van de concurrentie doordat de wearable met alle mobiele platformen zou samen kunnen werken, niet alleen met het eigen Windows Phone platform. Dat is een radicaal andere benadering dan bijvoorbeeld die van Google, wiens Android Wear alleen samenwerkt met het eigen Android besturingssysteem, en Apple, wiens vermeende iWatch ongetwijfeld alleen compatible is met iOS devices.

Tot slot weet de bron nog te melden dat de slimme armband cq smartwatch een aantal sensoren zal bevatten die de gezondheid en bewegingspatronen van de drager meten. De wearable zou eind dit jaar op de markt moeten verschijnen tegen een verkoopprijs die “gelijk is aan die van de Samsung Gear”.

(coverfoto: Mashable)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *