Beltone lanceert eerste ‘Made for iPhone’ hoortoestel

By on 21 mei 2014
Beltone First

De Amerikaanse fabrikant van gehoorapparaten Beltone heeft onlangs de First geïntroduceerd, een gehoorapparaat dat nauw samenwerkt met een iPhone. Via een app kan het hoortoestel ingesteld worden, waarbij verschillende settings eenvoudig kunnen worden opgeslagen. Ook is het mogelijk om muziek of telefoongesprekken te streamen naar het toestel.

Alleen al het design van het apparaat is vooruitstrevend, niet voor niets werd de Beltone First bekroond met de 2014 Red Dot Award. Maar minstens net zo interessant als het design is de ingebouwde techniek, die er onder andere voor zorgt dat de spraakversterking automatisch wordt aangepast aan het omgevingsgeluid. De toestellen communiceren onderling via Bluetooth voor een optimale geluidsbeleving. Volgens de fabrikant zou de First 90% van alle gehoorproblemen kunnen oplossen.

De hoortoestellen zijn volledig smartphone-enabled. Via de HearPlus iPhone-app kunnen de instellingen eenvoudig aangepast worden. Het is daarbij onder andere mogelijk om instellingen aan een bepaalde locatie te koppelen: als je op het werk komt bijvoorbeeld kun je instellen dat spraak net iets harder versterkt wordt dan thuis.

Daarnaast kan via de app ook muziek gestreamd worden naar de hoortoestellen, evenals telefoongesprekken of navigatieinstructies. En mocht je een hoortoestel kwijt zijn dan kun je deze met de ‘Find My Hearing Aid’-functie eenvoudig terugvinden.

Met de Beltone First richt de fabrikant van gehoortoestellen zich op babyboomers die op zoek zijn naar een hedendaagse oplossing voor (beginnende) gehoorproblemen. De First is echter niet de eerste innovatie op dit gebied: eerder schreven we over ListenApp, een softwarematig gehoorapparaat, en een hoortoestel dat geluid overbrengt via je gebit.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *