Slimme tandenborstel checkt of je wel lang genoeg poetst

By on 6 december 2013
Beam Brush

Het geheim van goed tandenpoetsen zit hem niet in de kracht die je uitoefent op de borstel, maar in het lang genoeg poetsen, zodat je bij alle vlakken komt en de fluoride goed kan inwerken. Om je te helpen met het intensief reinigen van je gebit is er nu de Beam Brush, die bijhoudt hoe vaak en hoe lang je gepoetst hebt.

Het concept van de Beam Brush is eenvoudig maar doeltreffend: de borstel bevat een sensor die detecteert of er gepoetst wordt. Start- en stoptijden worden vervolgens overgedragen naar je smartphone, waarop je je poetsgedrag in kalendervorm te zien krijgt. Ook toont de app verschillende poetsstatistieken, zoals de lengte van een gemiddelde poetsbeurt en de tijd die is verstreken sinds de vorige keer poetsen. De app geeft ook een seintje als het tijd is om de borstelkop te vernieuwen.

De Beam Brush is niet alleen bedoeld voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Juist bij hen werkt de slimme tandenborstel wellicht extra motiverend, aangezien ze op een leuke manier feedback krijgen op deze alledaagse maar zeer belangrijke handeling. Om ervoor te zorgen dat het hele gezin gebruik kan maken van de app biedt deze ondersteuning voor meerdere gebruikersprofielen.

De slimme tandenborstel werkt ca. 90 dagen op een penlite batterij. De Beam Brush kost vijfentwintig dollar en is te bestellen via de webshop van Beam Technologies. Daar kunnen ook reserveborstels besteld worden, voor vier dollar per stuk.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *