Wear: gehoorapparaat voor mensen met ’n goed gehoor

By on 18 december 2013
Wear

Je kent het wel: op zich is je gehoor prima in orde, maar in een drukke bar of tijdens een feestje heb je moeite om de persoon die voor je staat te verstaan. Voor die situaties moet Wear een oplossing bieden, in de vorm van een microfoontje die je om je nek kunt dragen.

Het idee is buitengewoon eenvoudig. In de Wear is een omnidirectionele stereomicrofoon verwerkt, die je op je borst draagt. Daardoor pikt de microfoon het geluid op aan de voorzijde van je lichaam. Vervolgens wordt het geluid versterkt en kan het weergeven worden via een gewone (in-ear) hoofdtelefoon.

De Wear is niet bedoeld als vervanging voor een gewoon gehoorapparaat. Het apparaatje is echt bedoeld om door mensen met een goed gehoor gebruikt te worden in drukke omgevingen. Daarnaast kan Wear tijdens presentaties gebruikt worden als vervanging voor een gewone microfoon.

De kettingmicrofoon is nog niet te koop in de winkel. Momenteel loopt er op Kickstarter een campagne voor de financiering van de Wear. Voor $125 krijg je als eerste een exemplaar van Wear als de campagne succesvol verloopt.

(via Crunchwear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *