Deze bril laat je op een virtuele tablet werken

By on 4 augustus 2014
Atheer Labs smart glasses

De Amerikaanse startup Atheer Labs werkt aan een slimme bril die op termijn je iPad kan vervangen. De smart glasses toont een virtuele tablet die voor je in de lucht lijkt te zweven. De tablet kan bediend worden door in de lucht te tekenen en te swipen.

Er is geen vakgebied te verzinnen of de tablet heeft er wel haar intrede gedaan. Piloten bekijken hun vluchtroutes en weerberichten vanaf tabletcomputers en niet meer van papier, artsen kunnen patiëntendossiers vanaf een tablet eenvoudig inzien en updaten, en op de bouwplaats hoeven aannemers niet meer rond te zeulen met talloze bouwtekeningen: alle informatie is eenvoudig digitaal beschikbaar.

Toch is een fysieke tablet niet altijd ideaal, zeker niet als je twee handen nodig hebt tijdens het werk. Een virtuele tablet kan dan uitkomst bieden: deze kan informatie in de lucht projecteren zodra het nodig is, door gebruik te maken van ‘augmented reality’, waarbij computergegenereerde informatie wordt getoond bovenop de realiteit.

Dankzij sensoren die verwerkt zijn in de slimme bril die de tablet projecteert kunnen handbewegingen herkend worden en is de virtuele tablet met de gebruikelijke swipes en andere gestures te bedienen. Extra interessant is het feit dat een virtuele tablet ook informatie in 3D kan tonen, aangezien elk oog een afzonderlijk beeld krijgt voorgeschoteld.

Atheer Labs haalde aanvankelijk via Indiegogo het benodigde kapitaal op voor de ontwikkeling van een consumentenversie van haar augmented reality-headset, maar het bedrijf denkt nu dat het verstandiger is om eerst een zakelijke versie te maken en zich te richten op een specifieke doelgroep. “De PC is tenslotte ook via boekhouders de consumentenmarkt opgekomen”, licht één van de medeoprichters van het bedrijf deze koerswijziging toe.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *