MUV Interactive Bird: handige wearable die je helpt met het geven van presentaties

By on 20 november 2015
2D5E793F00000578-3270609-The_Bird_ring_pictured_has_been_developed_by_Israel_based_MUV_In-a-2_1444737749154 Foto: MUV Interactive

Als je vaak presentaties geeft, dan weet je hoe handig het is om op afstand de computer te kunnen bedienen die je slides op het scherm toont. Helaas zijn conventionele afstandsbedieningen vrij beperkt: veel meer dan vooruit- en terugbladeren is meestal niet mogelijk. De Bird van MUV Interactive brengt hier verandering in. Je bevestigt de wearable aan je wijsvinger en vervolgens bedien je niet alleen je presentatie, maar bijvoorbeeld ook het licht in de zaal.

Dankzij bewegingssensoren in Bird kun je middels eenvoudige handbewegingen apparaten en computers aansturen. Zo zou je kunnen instellen dat met een veegbeweging omlaag het projectiescherm omlaag gaat en de verlichting gedimd wordt. Vervolgens kun je door je slides bladeren, simpelweg door met je vinger heen en weer te bewegen. Ondertussen houd je je handen vrij en kun je je volledig concentreren op het spreken.

Maar daar houdt het niet op: het is ook mogelijk om te interacteren met 3D modellen op het scherm, of bijvoorbeeld door de inhoud van een webpagina te scrollen. Het is zelfs mogelijk om te tekenen op het scherm, door schetsbewegingen te maken met je vinger. Meerdere mensen kunnen desgewenst tegelijkertijd samen aan een ontwerp werken: er kunnen tot 10 Birds op hetzelfde moment actief zijn.

De Bird komt begin 2016 op de markt. Vooruitbestellen kan via de pre-order pagina op de website van MUV Interactive. De wearable gaat $249 kosten, maar dat is nog zonder verzendkosten.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *