Tover je hand om in een keyboard met Fin

By on 21 februari 2014
Fin

Ongemerkt zijn we expressiever met onze handen dan we denken. Jammer eigenlijk dat je je handpalm niet kunt gebruiken als touchpad of keyboard. Maar daar komt mogelijk verandering in met Fin, een ring die gebaren kan herkennen en je hand omtovert in een soort superafstandsbediening.

De Fin wordt gedragen om de duim. Vanaf die plek herkent de ring de positie van je andere vingers en kan zodoende dienen als interface met apparaten zoals een smartphone, smart tv, auto of onderdelen van je smart home. Fin zou ook gebruikt kunnen worden als invoerdevice voor andere wearables zoals Google Glass. 

Zo zou je bijvoorbeeld met de bekende duim-omhoog een ‘ok’ kunnen communiceren naar je computer. Je kunt met Fin ook letterlijk op je vingers rekenen, of je hand gebruiken als afstandsbediening voor de tv. Met je vingers knippen om het licht aan te zetten? Geen probleem. Door internetpagina’s bladeren door veegbewegingen in de lucht te maken? Fin moet het mogelijk maken.

Het is nog niet zo dat Fin al in de winkel te koop is; op Indiegogo loopt momenteel een crowdfundcampagne voor de financiering van de bijzondere ring. Deze loopt morgen af, dus heb je interesse om een Fin binnen handbereik te krijgen, dan moet je snel voor $99 intekenen. 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *