Kind kwijt? De PKids eCall wearable moet uitkomst bieden

By on 3 augustus 2015

Helaas gebeurt het maar al te vaak: als ouder hoef je maar een moment niet op te letten en voor je het weet raak je in een druk winkelcentrum op of een bomvol strand je kind uit het zicht. Meestal is je kroost binnen een paar minuten wel weer terecht, maar soms kan een vermissing uitdraaien op uren of zelfs dagen van onzekerheid over het wel en wee van je zoontje of dochtertje. De PKids eCall wearable moet uitkomst bieden.

PKids eCall armband

Op het eerste gezicht is de PKids een eenvoudige en kleurige armband. Maar van binnen bevat de armband een hightech locatietracker, die in geval van nood de precieze locatie van de drager van de armband doorgeeft aan een bezorgde ouder of verzorger. Daarvoor maakt de wearable gebruik van verschillende technieken, waaronder gps, gsm en radar. Dankzij een 2g verbinding wordt de locatie draadloos verstuurd naar een smartphone app. Hiervoor is wel een data-abonnement vereist.

PKids eCall app

De PKids geeft niet alleen de huidige locatie door, het is ook mogelijk om te kijken welke weg een kind heeft afgelegd. De armband voorziet ook in een zogenaamde geofence: hierbij kun je vooraf een bepaald veilig gebied instellen (bijvoorbeeld school, of thuis) en je krijgt een seintje zodra de armband detecteert dat het kind de veilige zone verlaat. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken over de batterij: deze zou een week moeten meegaan op één lading.

De wearable kan ook alarm slaan zodra gedetecteerd wordt dat de armband in aanraking komt met water en er mogelijk verdrinking dreigt. Ook kan de armband draadloos een signaal geven als er sprake is van een valpartij of er een bepaalde snelheid wordt overschreden. Het is ook mogelijk om met een kind af te spreken dat deze zelf een alarmknop indrukt op de armband zodra er gevaar dreigt.

Momenteel wordt er via Indiegogo geldt opgehaald om de PKids eCall wearable werkelijkheid te maken. Early adopters betalen slechts 80 euro voor een exemplaar van de PKid. De teller staat op een kleine 10.000 euro met nog 6 dagen te gaan om het doel van 30.000 euro op te halen. Het is dus zeer de vraag of het gaat lukken om de veiligheidsgadget succesvol te financieren.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *