LG introduceert telefoonhorloge voor kinderen

By on 9 juli 2014
KizON

Voor ouders die graag op ieder moment van de dag willen zien waar hun kroost uithangt heeft LG goed nieuws in de vorm van KizON, een GPS-ontvanger en telefoon in de vorm van een horloge. Op de smartphone van de ouder is op ieder moment te zien waar het horloge (en hopelijk het kind) zich bevindt.

LG speelt met de KizON handig in op de immer toenemende bezorgdheid van ouders als het gaat om het doen en laten van hun kinderen. Van de week schreven we al over een slim zwembandje dat alarm slaat als een kind dreigt te verdrinken; het telefoonhorloge van LG speelt in op de angst voor ontvoeringen of weglopende kinderen.

Het slimme polsbandje geeft niet alleen de actuele locatie door, ook kan een kind met één druk op de knop een telefoonverbinding opzetten met zijn vader of moeder. Andersom is het opzetten van een verbinding ook mogelijk: als het kind niet binnen tien seconden opneemt, dan wordt automatisch de microfoon ingeschakeld zodat er op afstand meegeluisterd kan worden of er niet iets ernstigs aan de hand is.

Volgens LG zou de kinderwearable zo’n 36 uur moeten werken op een acculading. De armband komt in een aantal vrolijke kleuren beschikbaar. Bezorgde ouders die interesse hebben in de KizON moeten nog even geduld hebben: morgen komt de speelse locatie-armband in Zuid-Korea op de markt, maar de introductie in Europa staat pas later dit jaar op het programma.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *