Cisco voorziet mobiele dataexplosie als gevolg van opkomst wearable technology

By on 12 februari 2014
Mobiel internetverkeer

Fabrikant van netwerkapparatuur Cisco denkt dat er in 2018 elf keer zoveel mobiel dataverkeer zal zijn als nu het geval is. Dat voorspelt het bedrijf in haar Networking Forecast. De enorme toename is een gevolg van de opkomst van allerlei wearables zoals smartwatches, fitnesstrackers en Google Glass.

Volgens Cisco stond ‘mobiel dataverkeer’ ooit gelijk aan het verkeer afkomstig van smartphones. Later kwam daar het dataverkeer van tablets bij. Maar met de komst van allerlei draagbare gadgets die ook gebruik maken van mobiele netwerken om informatie uit te wisselen wordt de definitie van mobiel dataverkeer breder dan ooit.

In 2018 denk Cisco dat er jaarlijks 190 exabytes aan informatie rondgepompt wordt via mobiele netwerken. Een gigantische hoeveelheid, zeker als je bedenkt dat dit overeenkomt met 190x het totale internetverkeer – zowel mobiel and bedraad – dat gegenereerd werd in het jaar 2000.

Cisco schat dat er in 2018 ongeveer tien miljard mobiele devices in gebruik zullen zijn; ofwel 1,4 apparaat per persoon, uitgaande van de geschatte wereldbevolking van 7,6 miljard mensen. Van die tien miljard apparaten zullen er ongeveer 122 miljoen in de categorie ‘wearable’ vallen, denkt Cisco.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *