‘Eén op de drie consumenten geïnteresseerd in wearable technology’

By on 25 september 2013
Wiebe met Google Glass

Uit een onderzoek waarvoor 3.600 mensen wereldwijd werden bevraagd blijkt dat ruim 30% van de consumenten interesse heeft in wearable devices zoals een smartwatch of Google Glass. In de V.S. is de interesse in wearable technology zelfs nog groter, daar geeft 40% van de respondenten aan wel een wearable te willen kopen. Opmerkelijk is dat Nederlanders nog de minste interesse tonen in draagbare technologie: hier geeft slechts 21% van de deelnemers aan ‘zeker’ of ‘waarschijnlijk’ een wearable device aan te zullen schaffen.

Vooral Engelstalige consumenten staan positief tegenover wearable technology, na inwoners van de V.S. zijn consumenten in Australië en in Groot-Britannië het meest koopbereid. Japanners zijn net als Nederlanders terughoudend, en dat is opmerkelijk, gezien het feit dat inwoners van Japan doorgaans bekend staan als early adopters van nieuwe technologie.

De meeste belangstelling gaat uit naar fitnesswearables zoals slimme armbandjes en activiteitentrackers. Daarna worden smartwatches, slimme brillen en smart T-shirts genoemd als zaken die men wel zou willen uitproberen. Ondanks dat producten als Google Glass zich in het prototypestadium bevinden en nog niet te koop zijn is de consumentenawareness bijzonder hoog; zo heeft in Nederland 46% van de ondervraagden wel eens van Glass gehoord.

Een derde van de mensen maakt zich tenslotte wel zorgen over een inbreuk op de privacy, bijvoorbeeld doordat videobeelden of audiofragmenten die opgenomen worden met wearables in verkeerde handen vallen. Daar staat tegenover dat 35% van de consumenten het kunnen maken van foto’s of video’s juist wel een interessante feature vindt.

Bron: MSN

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *