Forbes: ‘2014 wordt het jaar van wearable technology’

By on 5 november 2013
Smartwatch

Volgens Forbes-analist Ewan Spence wordt 2014 het jaar dat wearable technology massaal doorbreekt. “Als je kijkt naar de standjes en start-ups op ‘The Summit’ in Dublin, dan is één ding duidelijk: de volgende stap in hardware-innovatie wordt gezet op het gebied van wearable technology”, aldus Spence.

De eerste golf van wearables concentreren zich met name op de pols, constateert de analist: “Dit jaar kreeg de Galaxy Gear smartwatch van Samsung veel media-aandacht, en vorig jaar was Pebble een hit op Kickstarter. Daarnaast zijn fitnesswearables flink in trek bij de consument, en enkele fabrikanten werken inmiddels aan slimme horloges die ook dienst kunnen doen als telefoon.”

Inmiddels gaat de aandacht van fabrikanten ook steeds meer uit naar intelligente eyewear zoals Google Glass. Hier zijn interessante niches in te vullen, waaronder brillen voor sporters, zoals de Recon Jet, die hardlopers en fietsers informeert over hun snelheid en calorieverbruik.

Maar ook al vinden veel innovaties hun oorsprong in nieuwe hardware, uiteindelijk is software de drijvende kracht achter de wearable revolutie, aldus Spence. “Naast het verwerven van data gaat het toch vooral om het interpreteren en weergeven van die gegevens, of dat nu via een smartphone-schermpje is of via een browser. Dat bepaalt mede het succes van een wearable”.

Volgens de analist gaat de inventiviteit van ontwerpers en ontwikkelaars hand in hand met de investeringsbereidheid en marktgroei. “Het toenemend aantal wearables voor consumenten wordt daardoor een van de pilaren onder de groei van mobiele technologie in 2014.”

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *