Foxconn gaat investeren in wearable tech-startups

By on 19 december 2013
Foxconn

Het Taiwanese elektronicaproductiebedrijf Foxconn heeft een investeringsfonds geopend waarmee het bedrijf startups op het gebied van wearable technology wil financieren. De markt voor wearable devices gaat volgens verschillende analisten de komende jaren immers explosief groeien, en dat biedt kansen voor producenten.

Volgens verschillende bronnen heeft Foxconn 200 miljoen Taiwanese dollar (ca. vijf miljoen euro) beschikbaar gesteld aan een nieuwe firma, the Syntrend Creative Park Company. Via dit investeringsfonds worden in totaal twintig startups voorzien van startkapitaal. Het doel is dat er een aantal producten ontwikkeld gaan worden, waaronder smartglasses zoals Google Glass, smartwatches en andere wearables, die Foxconn dan hopelijk in productie kan nemen. Daarnaast wil Foxconn investeren in developers van inventieve apps die gebruik maken van sensoren die in de wearables verwerkt zijn.

Syntrend zou niet alleen als kapitaalverstrekker moeten optreden. Het idee is dat de incubator samen met lokale en internationale universiteiten ook kan optreden als talent pool voor de startups. Het kan echter nog wel even duren voordat de eerste producten van de lopende band rollen, aangezien de eerste kandidaten pas in het eerste kwartaal van 2014 geselecteerd worden en de incubator pas aan het eind van dat jaar daadwerkelijk operationeel wordt.

Foxconn is vooral bekend als fabrikant van Apple-producten zoals de iPad en de iPhone. Volgens geruchten werkt Apple ook aan wearables zoals de iWatch en een immersive media-bril die een concurrent zou kunnen vormen voor de Oculus Rift. De kans is groot dat Foxconn ook een rol gaat spelen bij de productie van deze devices, maar blijkbaar wil het Taiwanese bedrijf niet afwachten wat Apple gaat doen en zelf het voortouw nemen als het gaat om de wearable tech-revolutie. 

(bron: Bloomberg)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *