Foxconn verkoopt wearable computing-patenten aan Google

By on 24 augustus 2013
Foto (cc) sousveiller, 2013 (bron: Flickr.com)

De Taiwanese Hon Hai groep – beter bekend als Foxconn – heeft diverse patenten op het gebied van wearable computing verkocht aan Google. In de portfolio zitten onder meer patenten op head-mounted display-technologie, zoals toegepast in Google Glass.

Google verwacht dat wearable technology in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen binnen het bedrijf. De laatste maanden is Google veelvuldig in het nieuws met de Google-bril, en een maand geleden nog plaatste Motorola (dat sinds 2011 onderdeel is van Google) een vacature voor een Director of Wearable Technology.

Met de overname van de wearable computing-patenten van Foxconn bereidt Google zich verder voor op de mobiele toekomst. De patenten waar het om gaat voorzien in het projecteren van computergegenereerde beelden op de directe omgeving. Die techniek gebruikt Google in Glass om gebruikers informatie te tonen in hun gezichtsveld.

Foxconn op haar beurt is van plan om flink uit te breiden in de V.S., en de kans is groot dat Google Glass in een fabriek in Texas geassembleerd gaat worden. Waarschijnlijk komt de Google-bril in 2014 op de markt, tegen een prijs van twee- tot driehonderd dollar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *