Gaat Apple vanavond de iWatch aankondigen?

By on 22 oktober 2013
Apple Event 22 oktober 2013

Vanavond om 19:00 Nederlandse tijd betreedt Apple-topman Tim Cook het podium van het Yerba Buena Theater in San Francisco. Het is vrijwel zeker dat hij een nieuwe iPad en iPad Mini gaat aankondigen. Ook is er grote kans dat er een lanceringsdatum voor OS X Mavericks wordt genoemd, en dat Cook een vernieuwde MacBook Pro presenteert. Maar zou er ook ruimte zijn voor een ‘one more thing’, in de vorm van een smartwatch?

Het gerucht dat Apple met een smartwatch komt doet al geruime tijd de ronde. De iWatch, zoals het apparaat zou gaan heten, zou mogelijk ontwikkeld worden door Ben Shafer, die eerder aan de wieg stond van de Nike Fuelband en afgelopen zomer de overstap naar Apple maakte.

Ook het gegeven dat Apple in meerdere landen de naam iWatch als handelsmerk heeft geregistreerd doet vermoeden dat het bedrijf op een gegeven moment met een slim horloge komt. Aan de andere kant, Apple staat erom bekend niet snel te pionieren, maar zich ontwikkelende markten in de gaten te houden, om in een later stadium met een vervolmaakt product te komen.

Daar is – zeker bij smartwatches – veel voor te zeggen, gezien het feit dat slimme horloges nog te beperkt zijn qua batterijduur of zinvolle gebruikstoepassingen, waardoor nog maar weinig mensen rondlopen met een slim horloge. Fitnesstrackers doen het wat dat betreft beter, er zijn al een paar miljoen mensen die rondlopen met een Nike Fuelband, Fitbit Flex of Jawbone Up. Wat dat betreft kun je stellen dat er al voldoende interesse is voor wearables die om de pols gedragen worden.

De huidige smartwatches blinken echter niet uit in design, juist op dit vlak zou Apple punten kunnen scoren. Maar gezien het feit dat er geen foto’s van prototypes of vroege productiemodellen uitgelekt zijn en ook analisten denken dat het nog te vroeg is voor een iWatch lijkt het erop dat we vanavond geen smartwatch uit Cupertino hoeven te verwachten. Maar wie weet tovert Cook toch een ‘one more thing’ uit zijn hoed en krijgen we iets te zien wat op onderstaande rendering van Thomas Bogner lijkt.

iWatch mockup - Thomas Bogner

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *