Google neemt smartwatchfabrikant WIMM Labs over

By on 31 augustus 2013
20130831-170009.jpg

Het lijkt erop dat ook Google een smartwatch op de markt wil brengen, nu bekend is geworden dat het onlangs WIMM Labs heeft overgenomen. Met de overname haalt Google veel kennis in huis op het gebied van hard- en software voor slimme horloges. Ook heeft WIMM labs een app-platform voor Android smartwatches ontwikkeld.

WIMM Labs werd vijf jaar geleden opgericht door een Amerikaanse investeerder, maar na het verschijnen van de WIMM One smartwatch eind 2011 werd het akelig stil rond de startup. Even werd er gespeculeerd dat Apple het bedrijf misschien had overgenomen, met het oog op de ontwikkeling van de iWatch, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn.

De WIMM One is – zeker gezien de huidige stand van de techniek – niet zo’n heel bijzondere smartwatch, maar Google is mogelijk vooral geïnteresseerd in het ontwikkelplatform voor zogenaamde micro-apps, dat door WIMM Labs werd bedacht. De populariteit van een smartwatch valt of staat immers met het beschikbaar zijn van zinvolle apps, die toegespitst zijn op het gebruik op een klein schermpje, vandaar het belang van goede ‘micro apps’.

Volgens GigaOM wil Google flink vaart zetten achter de lancering van een smartwatch, zeker nu dat de Galaxy Gear van Samsung er aan komt en ook Apple lijkt te werken aan een smartwatch. Google beschikt sinds de overname van Motorola al over veel kennis van wearable technology, en met de acquisitie van WIMM Labs kan het bedrijf wellicht nog meer vaart maken. Aan de domeinnaam zal het niet liggen: smartwatch.com behoort nu ook toe aan Google.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *