Infographic: een korte geschiedenis van wearable technology

By on 6 oktober 2013
Wearables graphic

Op BeyondCurious verscheen een interessante infographic, ‘A Brief History of Wearable Technology’. Leuk is dat er niet alleen gadgets op een tijdlijn gezet zijn, maar ook weergegeven wordt hoe de verschillende uitvindingen invloed hebben gehad op populaire cultuur en de ontwikkeling van technologie in het algemeen.

Op de infographic komen we recente wearables tegen zoals Google Glass, de Samsung Galaxy Gear en activiteitentrackers zoals de Misfit Shine en Fitbit Flex. Verder terug in de tijd komen de Apple iPod, GoPro camera en de eerste Blackberry aan de orde. De graphic begint met vintage wearables zoals het Casio Databank-horloge en de Sony Walkman.

Volgens de afbeelding zijn films als The Terminator, 2001: A Space Odyssey, Blade Runner en Neuromancer nauw verweven met de stand van de technologie in de tijd dat ze opgenomen werden. Verder wordt de ontwikkeling van de digitale camera, GPS, WiFi en ubiquitous computing door BeyondCurious in verband gebracht met wearable technology.

A Brief History of Wearable Technology

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *