‘Markt voor wearable technology stijgt komende 3 jaar tot boven de 6 miljard dollar’

By on 13 mei 2013

Mobiele devices en applicaties vragen steeds meer om lokale, real-time data. Dat leidt ertoe dat de markt voor wearable technology de komende jaren flink groter wordt. In 2016 stijgt de omzet zelfs tot boven de zes miljard dollar, voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau IMS Research.

Volgens het onderzoeksbureau wordt wearable technology momenteel vooral toegepast in de medische industrie en in de hoek van fitness- en welnessapplicaties. Verder wordt wearable technology momenteel het meest ingezet voor industriële en militaire toepassingen.

De komende jaren zal de groei vooral komen uit de hoek van infotainment toepassingen, zoals smart watches, slimme brillen zoals Google Glass en apps die gebruik maken van slaap- en andere bioritmesensoren. Verder verwacht het onderzoeksbureau dat er een groeiende vraag zal zijn naar andere draagbare toepassingen zoals head-up displays en compacte terminals.

“De geprojecteerde marktomvang van 6 miljard dollar is gebaseerd op onze meest conservatieve schatting, waarbij de adoptie van wearable technology wordt ingeperkt door een matige technologische vooruitgang en een teleurstellende gebruikservaring. Onze ruimere schattingen zijn gebaseerd op een situatie waarbij innovaties zoals Google Glass en de vermeende Smart Watch van Apple door de consument omarmd worden”, volgens analist Theo Ahadome van IMS Research.

Verschillende toepassingsgebieden van wearable technology

Verschillende toepassingsgebieden van wearable technology en hun potentiële marktomvang

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *