Microsoft zet flink in op wearable technology

By on 21 september 2013
Foto (cc) Esparta Palma, 2007 - bron: Flickr.com

Een reeks patenten ter waarde van ruim 200 miljoen dollar moet Microsoft een snelle entree bezorgen op de snel groeiende markt voor wearables. De kennis en patenten zijn afkomstig van Osterhout Design Group, een bedrijf dat zich met name op militaire toepassingen richt. 

Volgens TechCrunch gaat het om een deal waarbij meer dan 140 patenten overgenomen worden, en misschien ook personeel en lopende contracten. Niet alleen Microsoft had interesse in het bedrijf; ook Google, Samsung en LG toonden eerder belangstelling voor het ontwerpbureau.

Osterhout heeft niet alleen beveiligingstechnologie ontwikkeld zoals nachtkijkers en portable irisscanners, maar ook duikapparatuur en speelgoed. Een insider beschrijft de technologieportfolio van het bedrijf als ‘erg Robocop. Erg Terminator’. Het is dan ook geen verrassing dat de oprichter van het bedrijf wel eens props heeft gemaakt voor speelfilms.

Met de technologie en patenten van Osterhout wil Microsoft mogelijk de strijd aangaan met Google Glass of de vermeende iWatch. Ook zijn er toepassingen denkbaar voor het Xbox-gameplatform, zoals geavanceerde bewegingssensors of virtual reality-games.

Naar verwachting zullen er de komende jaren flink wat patentoorlogen uitgevochten worden op het vlak van draagbare technologie, dus doen partijen als Microsoft er sowieso verstandig om snel de patentportfolio op dit vlak uit te breiden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *