‘Niet techniek, maar ontwerp is uitdaging bij smartwatches’

By on 10 augustus 2013
LG smartwatch (2009)

“Zolang het mobiel is, zijn we erin geïnteresseerd”. Met die woorden geeft Ram-chan Woo van LG Mobile Communications aan dat het bedrijf waarschijnlijk met een smartwatch op de markt komt. Uit een gesprek dat NUtech met Woo had blijkt dat LG momenteel vooral nadenkt over het ontwerp van zo’n smartwatch. “Het is niet alleen maar technologie”, aldus Woo.

Volgens Woo, die bij LG onder andere werkte aan de recent gelanceerde G2 smartphone, zijn er al genoeg bedrijven die geprobeerd hebben om een smartwatch op de markt te brengen, waaronder Sony. “Maar de vraag is of en wanneer consumenten een smartwatch nodig hebben”, stelt de ingenieur.

Of LG daadwerkelijk met een smartwatch op de markt komt wil Woo niet bevestigen. Er wordt eerst nagedacht over het ontwerp en het gebruik, voordat er überhaupt sprake kan zijn van een productlancering. Ook spelen stijl en identiteit een grote rol bij de ontwikkeling van LG’s smartwatch.

Eerder dit jaar bracht The Korea Times al het gerucht in de wereld dat LG werkt aan een slim horloge. Volgens een bron werkt LG niet alleen aan een smartwatch, maar ook aan een alternatief voor Google Glass. LG beschikt al over de technologie om gebogen schermen te maken, zoals die volgens geruchten ook in de iWatch van Apple toegepast gaan worden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *