Ook Acer wil markt voor wearable electronics betreden

By on 17 juni 2013
Acer

Een topman van Acer heeft in een interview met Pocket-lint gezegd dat het bedrijf van plan is om in 2014 de markt voor wearable electronics te betreden. In eerste instantie zal de computer- en smartphonefabrikant waarschijnlijk met een smart watch komen.

“We kijken met grote interesse naar wearable. Eigenlijk zou ieder technologiebedrijf naar wearable moeten kijken. Wearable is niet nieuw, maar de markt is gewoon nog niet tot wasdom gekomen. Het marktpotentieel bedraagt miljarden dollars”, aldus ST Liew, verantwoordelijk voor de smartphone-divisie van Acer.

“Het probleem met wearable is niet zozeer technisch van aard, maar het draait veel meer om de vraag hoe je wearables echt aantrekkelijk kunt maken voor consumenten. Het gaat daarbij om de juiste compromissen. Een wearable die één dag werkt op een volle accu is prima bruikbaar als je er een handige inductielader bijlevert voor op het nachtkastje.”

De topman laat zich in het interview niet uit over welke producten Acer komend jaar wil gaan introduceren, maar “je moet daarbij wel denken aan het genoemde voorbeeld.”

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *