Algemene verkoop Google Glass van start gegaan

By on 14 mei 2014
20140514-124243.jpg

In de VS is Google Glass eindelijk voor alle Amerikanen te koop. De slimme bril moet nog altijd 1.500 dollar kosten. Google meldt dat het nog steeds om een bètatest gaat: mensen die de slimme bril kopen worden als het ware onderdeel van het Glass Explorer programma, waarmee Google het gebruik van de smart glasses in het alledaagse leven wil onderzoeken.

De afgelopen maanden hebben vele innovatieve toepassingen voor Google Glass het levenslicht gezien. Zo werd de bril in Nederland als eerste uitgetest door chirurgen en ambulancepersoneel. En onlangs nog kondigde een Nederlands bedrijf de eerste toepassing van Glass in een fulfilment centrum aan, en ook op het voetbalveld is de slimme bril inmiddels terug te vinden.

Er zijn ook veel zorgen omtrent de bril: zo werd in Engeland het gebruik van Glass tijdens het rijden officieel verboden, met het oog op de verkeersveiligheid. Om over privacy-issues nog maar te zwijgen; Amerikaanse senatoren stelden zelfs schriftelijke vragen over mogelijke inbreuk op de privacy van anderen door dragers van de bril.

Bekijk al onze berichten over Google Glass

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *