‘Wearable technology biedt marketeers goudmijn aan data van consumenten’

By on 17 mei 2013
Fitbit Flex

Het is geen geheim dat clicks, likes en shared veel waarde vertegenwoordigen voor marketeers. Volgens David Berkowitz van Ad Age is dat nog maar het begin: wat als je de fysieke activiteiten – zoals sport- en slaapgewoonten of zelfs seksuele activiteiten –  van consumenten zou kunnen meten?

Dergelijke data zou voortgebracht kunnen worden door een grootschalige acceptatie van wearable technology. Naarmate technologie kleiner wordt raakt elektronica steeds meer geïntegreerd in ons dagelijks leven. Zo leidde de miniaturisering van de iPod in combinatie met Nike+ tot een combinatie die sporters in staat stelde om hun workouts te meten.

Nieuwe toepassingen zoals de Jawbone UP en de Fitbit Flex leiden tot steeds verdergaande integratie van technologie in het dagelijks leven van mensen. Zo zijn er inmiddels meerdere devices die het slaapritme van de gebruiker in kaart brengen. Daarnaast werd de Pebble smart watch ongekend populair op Kickstarter en is er nu veel aandacht voor Google Glass.

Naarmate mensen meer wearable devices bij zich dragen kunnen marketeers ook over steeds meer data beschikken die iets zegt over de levensstijl van mensen. Zo zouden mensen die veel thuis zitten op vrijdagavond extra advertenties geserveerd kunnen krijgen voor hun favoriete chipsmerk.

Volgens Berkowitz doen marketeers er daarom goed aan om bij alle nieuwe wearable toepassingen na te denken over de vraag wat voor data deze mogelijk kunnen genereren en hoe een merk hier gebruik van kan maken, en wat het merk de gebruiker kan bieden in ruil voor zijn of haar data.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *