Infographic: wat wearable technology voor de zorg kan betekenen

By on 1 november 2013
Wearable technology in de gezondheidszorg

Sensors in smartphones die in de gaten houden of je wel genoeg beweegt, slimme horloges met ingebouwde bloeddrukmeters, intelligente pillen die de werking van medicijnen controleren: wearable technology gaat de komende jaren een enorme impact hebben op de gezondheidszorg. Pathfinder Software maakte een interessante infographic die inzichtelijk maakt wat er al mogelijk is.

Volgens Pathfinder Software kan wearable technology in de vorm van sensoren in allerlei medische applicaties niet alleen leiden tot flinke besparingen in de gezondheidszorg, maar er ook voor zorgen dat er op het vlak van preventie veel verbetert. In onderstaande infographic wordt getoond op welke vlakken wearables al ingezet kunnen worden om verschillende delen van het lichaam te monitoren.

Gezien de ontwikkelingen zal de afbeelding snel verouderd zijn, maar voor wie snel inzicht wil hebben in de huidige stand van zaken is de figuur zeker het bestuderen waard.

The Growing Impact of Sensors in Healthcare Transformation Infographic

(via Numrush – coverafbeelding: Sue Weisler/RIT)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *