pApp stelt huisartsen in staat medische apps te ontwikkelen

By on 13 augustus 2013
pApp mobiele app

Huisartsen en zorgprofessionals die geen programmeerkennis hebben maar wel rondlopen met een idee voor een app kunnen binnenkort terecht bij pApp, een platform waarmee eenvoudig medische applicaties ontwikkeld kunnen worden. De mobiele apps kunnen patiëntspecifiek ingericht worden.

pApp draait in de browser, zodat er geen software nodig is om een app te kunnen bouwen. Artsen kunnen eenvoudig verschillende functies selecteren en toevoegen aan de eigen apps. De apps kunnen per patiënt(groep) aangepast worden. De apps kunnen ook gedeeld worden met andere gebruikers van het platform.

Momenteel is het aantal beschikbare functies nog vrij beperkt, maar pApp werkt hard aan de uitbreiding van het systeem. Momenteel zijn onder andere apps mogelijk op het vlak van:

 • medicijngebruik;
 • dataverzameling en onderzoek;
 • gezondheidsbevordering;
 • op afstand monitoren van patiënten en
 • mHealth in het algemeen.

Via een gekoppelde webportal is het ook mogelijk om patiënten, zorgprofessionals en verplegend personeel op elk gewenst moment inzicht te geven in de voor hen relevante data.

Voor ontwikkelaars is er ook een API beschikbaar. Daardoor is het mogelijk om apps data te laten exporteren of om data van medische wearables op te vragen, zoals bloedsuiker-, hartslag- en ademhalingssensoren. Hierdoor komen geavanceerde mHealth-toepassingen binnen handbereik van iedere huisarts.

pApp werd aangekondigd tijdens de Doctors 2.0 & You conferentie die eerder dit jaar plaatsvond in Parijs. Het platform is nog in ontwikkeling; een lanceringsdatum is nog niet bekend.

pApp ontwikkelomgeving

(via iMedicalApps)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

One Comment

 1. Erik van der Zijden

  15 augustus 2013 at 12:37

  Bedankt voor het publiceren van de info over ons platform. Voor mensen die meer willen weten kunnen ze altijd contact opnemen via onze website (www.synappz.nl)

  Erik

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *