Slimme luier houdt gezondheid baby in de gaten

By on 18 juli 2013
Slimme luier

Ook zuigelingen ontkomen niet aan het tijdperk van wearable technology met een luier die urine analyseert. De smart diaper van Pixie Scientific stelt ouders in staat om via een app de gezondheid van hun pasgeborene in de gaten te houden.

De slimme wegwerpluier bevat geen elektronische sensoren, maar analyseert de samenstelling van de urine middels chemische reacties. Die reacties leiden tot verkleuringen van vlakken rond een QR code, die middels een speciale app door de ouders gescand kan worden.

Als de app merkt dat bepaalde waarden afwijken krijgen de ouders het advies om contact op te nemen met een arts. Op deze manier kunnen onder andere nierproblemen in een vroegtijdig stadium opgespoord worden, of ontstekingen gedetecteerd worden.

De wegwerpluiers zijn nog in ontwikkeling. Via crowdfundingplatform IndieGoGo hoopt Pixie Scientific voldoende geld op te halen om het product verder uit te werken en op de markt te brengen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *