Slimme pil controleert werking medicijnen

By on 14 september 2013
Helius

Onlangs heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) groen licht gegeven voor de productie van een slimme pil, die eenmaal ingeslikt de reactie van een patiënt op medicijnen kan controleren. 

De sensor-enabled tablet werd ontwikkeld door Proteus Digital Health. De Helius, zoals de slimme pil genoemd is, wordt geactiveerd door maagzuur. Vervolgens maakt de pil draadloos contact met een sensor die aangebracht is op het lichaam van de patiënt. De data wordt vervolgens doorgegeven aan een smartphone applicatie.

Het idee voor een slimme pil ontstond al in de jaren ’60 van de vorige eeuw. De NASA ontwikkelde in de jaren ’80 een inwendige temperatuurmeter voor astronauten. Soortgelijke technologie werd ook toegepast door atleten, zodat hun lichaamstemperatuur op afstand door de trainer in de gaten gehouden kon worden.

De Helius kan onder andere de inwendige temperatuur en de interactie van de medicatie met het lichaam in de gaten houden. Het is de bedoeling dat de Helius zowel als losse pil als in met de medicatie geïntegreerde tabletten beschikbaar komt.

(via Azosensors.com)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *