Smartphone-app verricht oogdiagnose

By on 15 september 2013
iCheckHC patent

De Amerikaanse startup iCheckHC werkt aan smartphone apps die ingezet kunnen worden voor het vaststellen van diverse oogafwijkingen. Onlangs haalde het bedrijf hiervoor 750.000 dollar op en registreerde het een aantal patenten

Het idee is dat de ingebouwde camera en flitser van een tablet of smartphone gebruikt kunnen worden om oogafwijkingen vast te stellen, waaronder een pupilreflextest en een Hirschbergtest, die vaak bij jonge kinderen wordt afgenomen als er een vermoeden is van loensen of scheelzien.

De foto- en filmbeelden die de app maakt kunnen worden verzonden naar een online portal, waar deze door specialisten bekeken en geanalyseerd worden. Ook wil iCheckHC een aantal games ontwikkelen die tijdens het spelen afwijkingen zoals glaucoom (groene staar) kunnen opmerken, door oogbewegingen van de speler via de camera in de gaten te houden.

Ook andere bedrijven werken hard aan oogdiagnostische mHealth-toepassingen. Zo ontwikkelt EyeNetra een externe sensor voor smartphones, die onder andere bij- of verziendheid kan detecteren. Voor de ontwikkeling van deze Netra-G sensor werd 2 miljoen dollar opgehaald.

(via mobihealthnews)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *