Eén op de drie luchtreizigers schakelt mobiele elektronica niet uit tijdens start of landing

By on 10 mei 2013
iPad in vliegtuig

Bijna dertig procent van de Amerikaanse luchtreizigers laat wel eens een mobiel elektronisch apparaat zoals een smartphone of tablet ingeschakeld staan tijdens start of landing, blijkt uit onderzoek van een onderzoeksinstituut.

Zestig procent van de reizigers schakelen alle apparatuur uit als daarom gevraagd wordt, één vijfde van de reizigers maakt gebruik van de vliegtuigmodus. Van de mensen die wel eens vergeten een apparaat uit te schakelen gaf 61% aan dat dit een smartphone betrof.

Het gebruik van elektronische apparaten neemt nog altijd toe tijdens vluchten. De smartphone wordt het vaakst gebruikt (28%), gevolgd door de laptop (25%), tablet (23%), mp3-speler (23%) en ereader (13%).

Vier op de tien reizigers zou graag zien dat ze ook tijdens start en landing hun apparatuur mogen blijven gebruiken, blijkt uit de studie. De FAA onderzoekt de mogelijkheden om het gebruik van elektronica in de toekomst ook tijdens start en landing toe te staan. Het is al lang niet meer zo dat het gebruik van elektronica gevaar oplevert voor het vliegverkeer, maar het luchtvaartpersoneel dient zich nog altijd aan strenge regelgeving te houden.

Het versoepelen van de regelgeving zou goed nieuws zijn voor gebruikers van wearable devices in kleding of bagage, die zich misschien minder makkelijk laten uitschakelen of waarvan de gebruiker nog sneller vergeet om ze uit te schakelen tijdens een luchtreis.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *